Hlavní obsah

U přehrad na Chebsku přibývá nepořádku i pytláků

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Cheb se letos zaměřil na prohřešky rybářů na přehradách Jesenice a Skalka. Kromě udílení pokut město zvažuje i obnovení vyhlášky o zákazu táboření na březích přehrad. Chce tak omezit nepořádek i pytlačení.

Článek

„Letošní sezona se ukázala jako problematická na obou velkých vodních plochách na Chebsku, to znamená Jesenice a Skalka. Máme veliký problém s tím, že nám rybáři jezdí se svými vozidly až k vodě, na místa, kde nesmí parkovat ani tábořit. A po těchto rybářích zůstávají odpadky nebo olejové skvrny,“ popsal místostarosta Chebu Jiří Černý (VPM). Mnohdy rybáři zajíždějí až téměř k vodě, rozdělávají ohně nebo vyvrhnou ulovené ryby přímo na břehu a vnitřnosti zahodí do křoví.

Město proto začalo spolupracovat i s Povodím Ohře, městskou policií a Policií ČR i Rybářskou stráží a břehy obou přehrad kontroluje, a to hlavně ze člunů. Za některé prohřešky hrozí rybářům pokuta, v případě pytláctví navíc i zabavení rybářského náčiní.

Podle Černého se vedení města chce zřejmě v září sejít se zástupci Povodím Ohře a bude jednat o obnovení vyhlášky, která by měla omezit negativní jevy a přísněji je trestat.

Reklama

Doporučované