Hlavní obsah

Účet za jednu svatbu: 7 mrtvých a 176 nakažených napříč Maine

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

V souvislosti se srpnovou svatbou v americkém státě Maine, která se konala v rozporu s pravidly proti šíření koronaviru, už s covidem-19 zemřelo nejméně sedm lidí. Informovala o tom dnes agentura AP.

Článek

Svatba, která se stala jedním z ohnisek šíření koronaviru ve státě Maine, se konala 7. srpna ve městě Millinocket, jež je vzdálené asi 70 kilometrů od kanadské hranice. V souvislosti s akcí se po celém státě Maine nakazilo virem SARS-CoV-2 nejméně 176 lidí. Sedm z nich s covidem-19 zemřelo.

„Ani jeden z nich se obřadu ani svatební hostiny přímo neúčastnil,“ zdůraznil lékař Nirav Shah z mainského Střediska pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC).

Šest ze sedmi lidí, kteří se v souvislosti se svatbou nakazili a následně s covidem-19 zemřeli, žilo v domově pro seniory ve městě Madison, asi 130 kilometrů jihozápadně od Millinocketu.

Koronavirus se ze svatby dostal i do věznice mainského okresu York. Do ní jej zanesl jeden ze zaměstnanců, který byl hostem na svatbě v Millinocketu.

CDC nyní prověřuje, zda se svatbou souvisí i šíření nákazy v kostele ve městě Sanford. Místní pastor Todd Bell byl na svatbě oddávajícím.

Agentura AP připomněla, že ve státě Maine může být kvůli šíření koronaviru na vnitřních akcích maximálně 50 lidí. Na srpnové svatbě na severu státu bylo přitom hostů více než 65.

Reklama

Doporučované