Hlavní obsah

Uherské Hradiště opravilo za 13,3 milionu korun ulice Radovy a Příkrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Míkovicích, místní části Uherského Hradiště, skončila oprava ulic Radovy a Příkrá. Ulice byly v havarijním stavu. Jejich rekonstrukce za 13,3 milionu korun začala loni v září.

Článek

Nová je kanalizace a vozovka, opravené jsou i chodníky a veřejné osvětlení, sdělila dnes ČTK zástupkyně uherskohradišťské radnice Dagmar Vacková.

Podle starosty Stanislava Blahy (ODS) poukazovali obyvatelé obou ulic na jejich nepříznivý stav dlouho. „Jsem rád, že jsme jim mohli vyhovět a také, že jsme zásadní díl prací stihli před koronavirovou krizí. Vloni na podzim jsme v Míkovicích zlepšili prostředí také v centrální části kolem autobusové zastávky. V jiných částech města jsme nedávno zrekonstruovali prostory na sídlišti 28. října, ulici Před Branou v Jarošově nebo prostranství před mařatickým hřbitovem,“ uvedl Blaha.

Stavbaři v ulicích Radovy a Příkrá nahradili nevyhovující asfaltový povrch vozovky novým, upravili i konstrukční vrstvy. Opravený je chodník vedoucí ke kapli svaté Anežky České. Nové je odvodnění a také napojení jednotlivých sjezdů a přístupů k nemovitostem. Součástí prací byla i rekonstrukce kanalizačního řadu v obou ulicích. Dělníci položili nové potrubí a přepojili kanalizační přípojky.

I přes pandemii nového typu koronaviru pokračuje radnice v Uherském Hradišti v dalších investicích. „V srpnu dokončíme rekonstrukci sportovního areálu na Mojmíru, pokračujeme v rekonstrukci ulici Pod Lipkami a Za Kovárnou v Sadech, o prázdninách zmodernizujeme dvě učebny na ZŠ Sportovní a jsme připraveni spustit investiční akci odkanalizování části třídy Maršála Malinovského. Do konce roku by také měla vzniknout zastávka pro autobusy MHD u Smetanových Sadů,“ uvedl místostarosta Jaroslav Zatloukal (ODS).

Město si kvůli ekonomickým dopadům pandemie vezme úvěr 150 milionů korun od České spořitelny. Peníze poslouží k financování schodku rozpočtu města a k podpoře investic. V polovině června to jednomyslně schválili zastupitelé.

Reklama

Doporučované