Hlavní obsah

Uhněte, pálí Frk! Český útočník nám ukázal, proč se jeho rány bojí i vlastní spoluhráči

Hokejista Martin Frk ukazuje tajemství své tvrdé střely.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Dělovku českého útočníka Martina Frka zná celá NHL, teď o ní bohužel ví i jeden ze spoluhráčů z české reprezentace. Obránce Lukáš Klok schytal ránu do nohy a má zlomenou zánártní kůstku. Není letos prvním, kdo se obávané střele postavil a skončil v nemocnici. Frk nám ukázal, proč jsou jeho rány tak tvrdé. Na blížícím se mistrovství světa na ně Češi budou spoléhat hlavně v přesilovkách.

Článek

Pravděpodobně má nejkratší hokejku z celého týmu, její tvrdost je srovnatelná s těmi, s jakými hrají hokej děti. Když šel kolem útočník Andrej Nestrašil, jen s úsměvem poznamenal: Podívejte se na tu zahnutou čepel, s takovou hokejkou nejde ani nahrát.

A přece, nebo právě díky tomu, má útočník klubu Detroit Red Wings Martin Frk suverénně nejtvrdší střelu v národním týmu. Bez naprosté nadsázky se jí bojí brankáři i jeho spoluhráči. Jednomu z nich ve středu střela vyslaná z hole Frka na tréninku uťala naději na nominaci na mistrovství světa. Lukáš Klok má po bloku rány zlomenou zánártní kůstku.

„Spoluhráči v Detroitu mi říkali, že mám nejtvrdší střelu v týmu, ale nikdo mi ji nikdy neměřil,“ vykládal už v průběhu sezony Frk. „Budu se snažit naše brankáře netrefovat kolem hlavy, občas se stane že to trošku ulítne. Střelbu se snažím trénovat. Myslím, že je fakt dobrá, a doufám, že ji využiji. A že tam budou padat góly,“ říká Frk.

Za tvrdost své střely neslyší jen chválu. Když v sezoně trefil obránce Tampy Bay Daniela Girardiho v zápase NHL do krku, chybělo málo k vážnému zranění. Ozvala se kritika. „Frk nemá tušení, kam střílí. V každém utkání někoho málem zabije. Tenhle chlap je pro ostatní hráče vážně nebezpečný,“ neměl pro Frkovu střelbu pochopení bývalý útočník Patrick O'Sullivan.

Trenér Josef Jadnač chce na ránu Martina Frka hodně spoléhat, a to hlavně v přesilových hrách. Čtyřiadvacetiletý útočník vám ve videu ukáže hokejku. A vysvětlí, v čem tkví jeho síla.

Reklama

Související témata:

Doporučované