Hlavní obsah

Ulevte svým zádům u počítače. Fyzioterapeutka poradí přímo u vašeho stolu, jak sedět správně

Jak sedíte u počítače? Takhle vypadají špatné návyky, které vám způsobí problémy se zády.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Bolí vás záda nebo přemýšlíte, jestli byste neměli sedět jinak? Podobné otázky si pokládáme vždy až ve chvíli, kdy se objeví problém. Jak potížím předcházet, poradí fyzioterapeutka Eva Holomková.

Článek

Přijede přímo do vaší kanceláře a u vašeho stolu díky několika jednoduchým změnám snadno uleví třeba od bolesti zad nebo hlavy. Program Fyzioterapie do kanceláře pomůže s úpravou pracovního místa, nastaví židli nebo ukáže, jak se protáhnout.

V úvodní reportáži se podívejte na některé ze špatných posezů u počítače. Často se hrbíme nebo sedíme na židli skoro vleže. A i když nás zatím záda nebolí, za nějakou dobu kvůli špatnému sezení určitě budou. Jak si tedy sednout správně? A jak se protáhnete nenápadně, když sdílíte kancelář s ostatními kolegy?

Jak si nenápadně procvičit záda v kanceláři? Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

Reportáže jsou součástí pořadu Rodinka. Ten sledujte každý všední den od 9:00 na Televizi Seznam. Zde je návod k jejímu naladění.

Reklama

Doporučované