Hlavní obsah

Ulovený mimozemšťan, trolejbusy na pražské letiště a černí šerifové v Mladé Boleslavi

Den očima 17. září 2019.Video: Pavel Lochař, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled událostí s datem 17. září 2019 pohledem editora Pavla Lochaře.

Článek

Zima se blíží a s ní i chřipková epidemie. V Česku proto začalo očkování vakcínou proti chřipce. Světová zdravotnická organizace doporučuje, že by se nově měly nechat očkovat i těhotné ženy. O to víc, že my Češi rizika chřipky stále podceňujeme, očkovat se nechává zhruba 5 % z nás.

Mladý rybář na severu Norska vytáhl z vody mimozemšťana. Nebojte se, byla to jen souhra náhod. Podle zpravodajského serveru news.com.au šlo o hlubokomořskou rybu s velkýma vypoulenýma očima, která se mimozemšťanovi jen podobala.

Zaměnit se dá cokoli s čímkoli a někdy to může vést až k pořádnému maléru. Zbystřit by teď proto měli obyvatelé Mladé Boleslavi. Chybějící strážníky tam od října začnou nahrazovat členové bezpečnostní agentury. Jde o jedno z prvních velkých českých měst, které se o podobnou spolupráci pokouší. Tak vám nevím, jestli svalovci v černém bez možnosti legitimovat lidi, budou městu něco platní.

Naopak jako perfektně promyšlený krok se jeví rozhodnutí pražských radních, že by na Letiště Václava Havla měly jezdit do roku 2023 trolejbusy. Stačí jen najít 900 milionů korun na nové vozy a stavbu trolejí. Má to ale jeden zádrhel, že trolejbusy jsou o trochu menší než autobusy, které už teď jezdí na letiště přeplněné.

Cestující v hlavním městě výhledově čeká ještě jedna změna. Stavba pražského železničního okruhu pro nákladní vlaky. Jako jednu z možností, jak uvolnit místo pro osobní dopravu, ji zvažuje Správa železniční dopravní cesty. Jsem zvědavý, co bude v provozu dřív, jestli železniční nebo dálniční okruh kolem Prahy?

Reklama

Doporučované