Hlavní obsah

V pátek se nesmí vést videohovory, rozhodla velká banka

Foto: mattbuck; Wikimedia Commons

Citigroup zakázala páteční videohovory.

Reklama

Zaměstnanci Citigroup dostali zákaz vést interní videohovory v pátek. Podle nové generální ředitelky jim to má pomoct nalézt rovnováhu mezi pracovním a osobním životem.

Článek

Čeká vás dnes další videohovor s pracovní poradou? Pokud děláte pro Citigroup, tak jste od něj nově osvobozeni, informovala o tom stanice NBC.

Generální ředitelka Citigroup Jane Fraserová totiž rozeslala svým 210 tisícům zaměstnanců krátké sdělení, v němž jim zcela zapověděla interní páteční videohovory. Zákaz má povzbudit zaměstnance k stanovení zdravějších hranic mezi soukromým a pracovním životem.

„Mazání hranic mezi domovem a kanceláří a neúprosnost pandemických pracovních dní si vybraly daň na našem blahobytu,“ uvedla Fraserová ve zprávě. „Není to zkrátka udržitelné. Vzhledem k tomu, že návrat k jakémukoliv normálu je stále měsíce vzdálený, proto musíme obnovit některé z našich dřívějších pracovních postupů,“ dodala.

Zatímco páteční videohovory s klienty a regulátory se stále budou konat přes platformu Zoom, zaměstnanci budou mezi sebou komunikovat jen telefonicky, aby si od věčných videohovorů odpočali.

„Když se naše práce pravidelně přelévá do nocí, brzkých ranních hodin a víkendů, může nám bránit v úplném doplnění sil. To není dobré pro vás, a tím pádem ani pro Citi,“ uvádí se ve zprávě.

Fraserová, která do své funkce nastoupila během března, také zavedla celofiremní dovolenou s názvem Citi Reset Day, která proběhne v pátek 28. května. Dále představila další návrhy pro budoucí fungování práce v Citigroup, třetí největší americké bance.

Po odeznění pandemie a návratu lidí do kanceláří by například většina zaměstnanců mohla pracovat hybridně – tři dny v týdnu z kanceláří, dva dny ze svých domovů.

Sdělení se k zaměstnancům dostalo den poté, co generální ředitel investiční firmy Goldman Sachs David Solomon promluvil ohledně výsledků interního průzkumu mezi firemními analytiky. Průzkum ukázal extrémní náročnost pracovních podmínek včetně obav o zdraví zaměstnanců, kteří musí pracovat více než sto hodin týdně.

Reklama

Doporučované