Hlavní obsah

United Islands of Prague bude patřit německé hudbě

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Multižánrový festival United Islands of Prague bude letos patřit německé hudbě. Akce je posunutá kvůli koronaviru na druhý víkend v září. A jak již dříve oznámili její pořadatelé, uskuteční se na holešovickém Výstavišti.

Článek

Akce letos bude v Deutsche Edition, tedy v německé edici, uvedli organizátoři. Vstup na festival je zdarma.

Kdo přesně na festivalu zahraje, neuvedli, a neuvádí to zatím ani web festivalu; ten stále ještě láká na původní červnový termín akce, i když zmiňuje i to, že se přesunula na září. Pořadatelé ale slibují, že se na webu a sociálních sítích festivalu zájemci dozví více informací.

S konceptem přivézt do Prahy hudebníky z jedné země, naposledy z Británie, přišli organizátoři minulý rok. Letos tak návštěvníky čeká třeba saská „djská“ noc nebo bavorské kytarové odpoledne. Pořadatelé uvádějí, že návštěvníci nebudou ochuzeni ani o českou hudební produkci.

Festival se měl původně konat v červnu, stejně jako další velká pražská hudební akce - festival Metronome Prague. Ten pořadatelé nejprve přesunuli také na září, později ale uvedli, že kvůli přetrvávající nejistotě z toho, jak bude situace s pořádáním podobných akcí vypadat na podzim, přesouvají akci na příští rok. Festival Metronome Prague by se měl uskutečnit 17. až 19. června 2021. Vstupenky zůstávají v platnosti. Přes polovinu kapel, které měly letos vystoupit, potvrdilo účast na příštím ročníku.

Reklama

Doporučované