Hlavní obsah

Úspěšní mladí novináři. Janek Rubeš a Filip Horký tentokrát v roli zpovídaných

Filip Horký a Janek Rubeš ve speciální Výzvě z Beats for Love v Ostravě. Video: Tomáš Vzorek

 

Reklama

Oba dva patří k významným tvářím Seznamu. Janek Rubeš a Filip Horký jsou úspěšní mladí čeští novináři a tvůrci pořadů, kteří ale tentokrát usedli na místo hostů a odpovídali na otázky Tomáše Vzorka ve speciální festivalové Výzvě z Beats for Love v Ostravě.

Článek

„Já jsem se nikdy necítil být novinářem. Vždycky jsem byl klukem s kamerou. Ta odlehčená forma mi sedí. Každý to děláme nějak, nikdy jsem se nechtěl stylizovat do nějaké formy. Největší problém lidí je, že se chtějí do někoho stylitovat. To je problém regionálních rádií, všichni chtějí být jako Leoš Mareš a všichni jsou strašní, zkuste být sami sebou,“ říká Janek Rubeš o tom, zda měl někdy vzor pro svoji práci. Ve svém pořadu Honest Guide Janek společně s kolegou Honzou Mikulkou natáčí a informují o podvodech v Praze.

„Často spolupracují s novináři ze světa, kteří jsou překvapení, že točím podvody ve městě, kde bydlím. Mně to je jedno, já chci, aby Praha vypadala lépe,“ uzavírá Janek.

„Dostali jsme s týmem unikátní možnost dělat témata, která chceme dělat. Navíc nemusíme být omezení jenom na Česko, můžeme vyrazit do zahraničí, to je v českých médiích ojedinělé,“ říká o začátcích své práce v Seznamu a pořadu Obzor Filip Horký.

„Líbí se mi americký styl novinařiny. Pojďme přinášet seriózní témata v atraktivním balení. Spoustě lidí naskakuje to, jakým způsobem dělají zprávy komerční televize u nás. Informovat o tom, že někdo uvázl pod kořenem s hudbou z amerického filmového trháku není zpravodajství,“ tvrdí Filip.

Co je nejvíce baví na jejich práci? Jak složité je dělat reportáže v angličtině? Je složité vracet se z natáčení v zahraničí zpátky domů? Považují se za nadějné novináře? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na

Reklama

Doporučované