Hlavní obsah

Ústí nad Labem upraví zadní trakt Masarykovy ulice zhruba za 12 milionů korun

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ústí nad Labem upraví zadní trakt Masarykovy ulice, asi za 12 milionů korun. V plánu je i oprava ulic na Bukově za asi 20 milionů korun bez DPH a revitalizace aleje na Skřivánku, pro kterou rada schválila architektonickou studii.

Článek

„Je to jedno z míst, které jsme vytipovali jako vhodný projekt do výzvy z ministerstva pro místní rozvoj na revitalizaci veřejného prostoru, zejména sídlišť,“ uvedl k úpravě malého sídliště u Masarykovy ulice náměstek primátora Pavel Tošovský (ODS).

Radní schválili vyhlášení veřejné zakázky. Jejím předmětem je zpracování studie a projektu plánu obnovy. „Chtěli bychom tam navrhnout řešení dopravní situace, pěší zóny, zeleně, kontejnerového stání, veřejného osvětlení. Tyto projekty jsou komplexní řešení nějakého území v sídlišti,“ doplnil Tošovský. Úprava by měla být dokončena do roka od uzavření smlouvy se zhotovitelem.

Radní dále schválili vyhlášení zakázky na rekonstrukci komunikací na Bukově. Nově tak bude v ulicích Školní, Návětrná a Vojnovičova snížena rychlost na 30 kilometrů v hodině s předností zprava. Podle náměstka se na investici nevztahuje žádná dotace.

V plánu má město obnovit alej v ulici Elišky Krásnohorské. „Tam jsou trochu problémy se stromy. Některé jsou dožilé. Bojíme se, aby tam nespadl nějaký strom na lidi,“ řekl Tošovský. U aleje se bude také upravovat sídliště Skřivánek. Radnice počítá s úpravou zeleně, osvětlení i s nákupem nového mobiliáře. „Budeme také hledat dotaci,“ dodal náměstek.

Reklama

Doporučované