Hlavní obsah

Ústí nad Orlicí chce příští rok dokončit dům dětí a opravit část úřadu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Zastupitelé Ústí nad Orlicí dnes schválili rozpočtové provizorium na rok 2021. Vlastní rozpočet projednávají pravidelně až v prvním čtvrtletí daného roku, letos k tomu navíc přibyla nejistota ohledně daňových příjmů města.

Článek

V hlavních investičních prioritách má ale radnice jasno již nyní. „Určitě bychom chtěli v příštím roce zahájit rekonstrukci ulice Boženy Němcové a také rekonstrukci objektu, který jsme získali od státu a budou v něm části městského úřadu,“ uvedl starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek (sdružení Oušťáci).

Budovu navazující na radnici město využívalo už nyní pro odbor sociálních služeb. V budoucnu v něm bude sídlit také odbor dopravy a městská policie. Rekonstrukce s odhadovanou cenou 25 milionů korun začne příští rok a dokončena bude na jaře 2022, asi pěti miliony korun by měla přispět dotace na energetické úspory.

Příští rok bude také pokračovat výstavba Domu dětí a mládeže v areálu po bývalé textilce Perla. Práce začaly v listopadu 2019, nová budova má být otevřena od září 2021. Celkové náklady dosáhnou asi 94 milionů korun včetně DPH, na stavbu město získalo evropskou dotaci 30 milionů korun. Příští rok zbývá proinvestovat asi 45 milionů korun, na stavbu si radnice vzala úvěr.

Mimo projekt na ni naváže úprava okolního veřejného prostranství. Město také bude v areálu po Perle pokračovat ve výstavbě místních komunikací a chodníků.

Radnice chce rovněž připravit projektovou dokumentaci pro revitalizaci parku u Roškotova divadla. Úpravy by měly začít na podzim 2021 nebo na jaře 2022.

Reklama

Doporučované