Hlavní obsah

Utržená část skály na ostrově Zakynthos zranila čtyři Čechy a tři další turisty

Foto: Reuters

Reklama

Část skály na známé pláži Navagio se ve čtvrtek zřítila do moře. Pláž ročně navštíví tisíce turistů.

Článek

Čtyři čeští turisté byli dnes zraněni na řeckém ostrově Zakynthos, kde se uvolnila část skály nad známou pláží Navagio a spadla mezi skupinu lidí. Čtyřiatřicetiletá žena s poraněnou páteří je v nemocnici, ostatní zranění jsou lehká, informovaly tiskové agentury s odvoláním na místní úřady. Informaci ČTK potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Kromě Čechů utrpěli zranění další tři turisté, z nemocnice už byli propuštěni.

Část erodující vápencové skály se okolo poledne zřítila na slunící se turisty na nevelké pláži, na níž se lze dostat pouze po moři. Mezi zasaženými lidmi nacházejícími se poblíž skály byla i čtyřčlenná česká rodina.

Podle Lagronové byla celá rodina převezena do nemocnice. "Muž a dvě děti byli zraněni lehce a zůstanou v nemocnici jen na další pozorování. Žena má pravděpodobně poraněnou páteř a budou pokračovat další vyšetření, na základě kterých se rozhodne, zda bude nutná operace, či nikoli," uvedla Lagronová.

Pád skály způsobil velké vlny, kvůli nimž se podle svědků převrhly nejméně dvě malé lodě z množství jachet a člunů kotvících u pláže.

Jedna z hlavních atrakcí ostrova Zakynthos, pláž Navagio, je známá průzračně modrou vodou a vrakem lodě na břehu. Obklopena je strmými útesy a dostat se k ní je možné jen na lodi. Každý rok ji navštíví tisíce turistů.

Reklama

Související témata:
Zakynthos

Doporučované