Hlavní obsah

V Austrálii obdrželo 14 ambasád podezřelé balíčky

Australská policie zlikvidovala 14 podezřelých balíčků zaslaných na ambasády.Video: Renáta Matoušková, Reuters

 

Reklama

Australská policie zlikvidovala 14 podezřelých balíčků zaslaných na ambasády a konzuláty v Melbourne a Canbeře. Podle médií byly mezi adresáty i budovy Spojených států, Velké Británie, Pákistánu nebo Jižní Koreje. Policie poslala balíčky na expertizu. Nikdo ze zaměstnanců nepřišel k úrazu.

Článek

Australská policie zlikvidovala 14 podezřelých balíčků na ambasádách a konzulátech. Podle médií a úřady byly mezi adresáty i americká a britská ambasáda ve městech Melbourne a Canberra.

Policie potvrdila, že nikdo ze zaměstnanců ambasád nepřišel k úrazu. Federální policie ve svém krátkém prohlášení sdělila, že balíčky zkoumají experti. Podle státní policie v Melbourne byly balíčky poslány cíleně a neměly za cíl zasáhnout širší veřejnost.

Na švýcarský konzulát přišla obálka se štítkem označeným nápisem „azbest". Zda opravdu obsahoval toxickou látku, se teprve bude zjišťovat.

Policie nesdělila konkrétní ambasády a konzuláty, kam balíčky přišly. Australská média však zveřejnila, že šlo o velvyslanectví Velké Británie, Nového Zélandu, Indie, Japonska, Pákistánu, Jižní Koreje, Německa, Řecka, Španělska, Seychel, Švýcarska, Chorvatska a Egypta.

V pondělí obdržel podezřelé balíčky s bílou tekutinou konzulát Argentiny. Později se zjistilo, že obsažená látka nebyla toxická.

Reklama

Související témata:

Doporučované