Hlavní obsah

V baru na jihu Číny uhořelo 18 lidí. Policie zadržela muže, který měl zapálit oheň a zabarikádovat východ

Požár v čínském karaoke baru.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

Požár v karaoke baru je posuzován jako žhářství. Policie pravděpodobně dopadla pachatele.

Článek

Celkem 18 lidí zemřelo při požáru karaoke baru na jihu Číny. Dalších pět je zraněných. Podle policie byl požár zřejmě úmyslně založen. Poté, co čínská vláda nabídla odměnu zhruba 660 tisíc českých korun za informace, které by mohly vést k dopadení pachatele, vzala policie do vazby dvaatřicetiletého muže.

Podle informací listu The Guardian se měl Liou Čchun-lu údajně s někým v baru pohádat, poté zabarikádovat dveře pomocí motorky a zapálit oheň. Muž byl nalezen v nedaleké vesnici.

Požár vypukl v třípatrovém domě, jehož součástí je i karaoke bar, ve městě Čching-jüan v jihočínské provincii Kuang-tung okolo půlnoci místního času. Hasičům se během necelé hodiny podařilo oheň uhasit. Zranění byli převezeni do místních nemocnic.

Podobné tragédie nejsou v Číně výjimkou. Loni v červenci například zahynulo 22 lidí při požáru dvoupatrového domu na východě země poblíž Šanghaje. V tomto případě policie zadržela muže podezřelého ze založení ohně. V listopadu zase požár obytné budovy na předměstí Pekingu zabil nejméně 19 lidí.

Reklama

Doporučované