Hlavní obsah

V Británii zadrželi muže kvůli vraždě londýnské učitelky Sabiny Nessy

Foto: Profimedia.cz

V pátek na náměstí Pegler Square zhruba 500 truchlících uctilo památku zavražděné učitelky.

Reklama

Britská policie oznámila, že zadržela 38letého muže, který je podezřelý z vraždy londýnské učitelky Sabiny Nessy. Policie označila zatčení muže, k němuž došlo v neděli ve tři hodiny ráno v Sussexu, za „významný posun“.

Článek

„Sabinina rodina byla o tomto významném vývoji informována a nadále ji podporují odborní policisté. Zadržený muž je ve vazbě, kde bude vyslechnut. Jde o třetího muže, který byl v souvislosti s touto vraždou zatčen,“ uvedl vrchní inspektor Neil John ze specializovaného kriminálního oddělení metropolitní policie.

Předpokládá se, že 28letou Nessu zavraždili minulý pátek, když se kolem půl deváté večer vydala pěšky ze svého domova do baru The Depot. Tam se měla setkat s kamarádkou. Následujícího dne byla nalezena mrtvá v parku Cater v jihovýchodním Londýně. Podle BBC nebylo při pitvě možné jednoznačně určit příčinu její smrti.

V pátek na náměstí Pegler Square zhruba 500 truchlících uctilo její památku. Sestra zavražděné Jebina Yasmin Islamová na tehdejším setkání uvedla, že „ztratila úžasnou, starostlivou a krásnou sestru, která odešla z tohoto světa příliš brzy“. Na náměstí Pegler Square lidé i nadále zanechávají pamětní předměty a svíčky.

„Jako rodina jsme šokováni vraždou naší sestry, dcery a tety mých děvčat. Neexistují slova, která by popsala, jak se v tuto chvíli jako rodina cítíme. Nečekali jsme, že se nám něco takového stane. Vyzývám všechny, aby při cestě domů z práce, ze školy nebo od přátel chodili po rušných ulicích. Dbejte prosím na bezpečnost,“ řekla Islamová.

Vražda znovu vyvolala obavy ohledně míry nebezpečí, kterému jsou ženy v Británii vystavovány, píše web The Guardian. Dva muži, které detektivové z oddělení vražd zatkli již dříve, byli prozatím v rámci vyšetřování propuštěni.

Poslední zatčení přišlo 48 hodin poté, co policie požádala o pomoc při pátrání po muži zachyceném na záběrech kamer. Na dvanáctisekundovém videu, které zveřejnila metropolitní policie, byl zachycen holohlavý muž v černém kabátě s kapucí a šedých džínách.

Metropolitní policie v sobotu večer uvedla, že holohlavý muž měl pravděpodobně u sebe červený reflexní předmět, který se možná snažil ukrýt v rukávu. Na kamerovém záznamu byl zachycen, jak prochází náměstím Pegler Square v jihovýchodním Londýně, kam měla Nessa v den své smrti namířeno.

Britská metropolitní policie nechtěla potvrdit, zda je muž ze záběrů zároveň dnes zatčeným mužem. Podle webu Irish Times ale po holohlavém muži vyšetřovatelé již nepátrají.

Reklama

Související témata:

Doporučované