Hlavní obsah

V Českých Budějovicích začala hudební série Múzy na vodě

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Koncertem Magdy Malé a Bohuše Matuše začala v Českých Budějovicích hudební série Múzy na vodě. Do 15. srpna nabídne vystoupení Jaroslava Uhlíře s kapelou Metroklub, Jihočeské filharmonie i souborů hrajících latinské rytmy.

Článek

Múzy na vodě je série vystoupení na pódiu umístěném na řece. Letos jej však museli pořadatelé proti minulý rokům změnit.

„Nevěděli jsme, jestli múzy budou. Původně jsme akci připravovali tradičně na začátek července. Kvůli nařízením spojeným s koronavirem jsme ji však zrušili a nakonec jsme se rozhodli, že múzy uděláme v srpnu,“ uvedla vedoucí odboru kultury českobudějovického magistrátu Iva Sedláková.

Organizátoři museli kvůli nařízením spojeným s koronavirem podobu festivalu upravit. Jelikož se hromadných akcí může účastnit maximálně 1000 lidí na jednom místě, pořadatelé ohraničili Sokolský poloostrov pro diváky. U každého vstupu pak služba rozdává identifikační náramky.

Sedláková věří, že i přes povinná opatření bude akce pro veřejnost lákavá. „Například latinská hudba vždy roztančí celé nábřeží, odkud lidé vystoupení sledují. Stejně tak věřím, že písničky Jaroslava Uhlíře zná každý, a proto si je s ním všichni s chutí zazpívají,“ uvedla Sedláková.

Reklama

Doporučované