Hlavní obsah

V Dolních Vítkovicích bude do konce května autokino

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V ostravských Dolních Vítkovicích bude do konce května fungovat autokino. Promítat se bude od neděle téměř každý den. Kapacita bude 300 vozů. ČTK to dnes řekla mluvčí industriálního areálu Eva Kijonková.

Článek

Festivalová plocha v ostravských Dolních Vítkovicích (DOV), kterou znají návštěvníci Colours of Ostrava jako prostor před hlavním pódiem, se od této neděle nejméně do konce května promění na autokino. Premiérově odehraje, a to od nedělní 20. hodiny, oceňovaný film Vlastníci. „Autokina se stala ve světě fenoménem. Chtěli jsme tento zážitek zprostředkovat i obyvatelům Ostravy,“ vysvětlil motivaci ředitel DOV Petr Koudela.

Nápad podle něj vznikl v době, kdy ještě nebyla otevřena běžná kina a postupně se dotvářel do současné podoby. „Autokino, kde lidé sedí ve svých vozech, vnímáme jako bezpečnější. Navíc u nás bude vyšší kapacita,“ řekl Koudela. Za jedno auto se bude platit 390 korun. Při účasti tří a více lidí v jednom voze tak vyjde ostravské autokino levněji než multikino. „Lístky se prodávají na auto, nikoli na osobu, a na plochu se vejde 300 aut,“ doplnil Koudela. Lidé si z organizačních a kapacitních důvodů musí lístek koupit na e-shopu Dolních Vítkovic. Nájezd vozidel do prvního ostravského autokina umožní organizátoři hodinu před začátkem promítání. Příjezd bude otevřen z ulic Místecká a Ruská.

Na místě budou řidiče navigovat organizátoři do řad a tak, aby byly mezi auty dostatečné rozestupy. „Diváci nebudou z vozů vystupovat, zvuk si naladí na rádiové frekvenci, která bude určena pro vysílání promítaných filmů,“ doplnil Koudela. Dolní Vítkovice současně nabídnou divákům možnost nákupu občerstvení.

Reklama

Doporučované