Hlavní obsah

V domě kultury v Ostrově vznikne výstava moderní historie města

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Dům kultury v Ostrově na Karlovarsku využije uvolněné prostory po městské policii na rozšíření expozice. Výstava by se zaměřila na moderní historii města Ostrov, řekl ČTK místostarosta Ostrova Marek Poledníček (Ostrováci.cz).

Článek

Radnice tam chce zároveň rozšířit toalety pro veřejnost.

Strážníci jsou v novém sídle od září, od té doby jsou prostory kulturního domu prázdné. „Jedna z reálných možností je, že v té místnosti, kde sídlil velitel městské policie, bývala historicky síň tradic. Takže bychom tam chtěli udělat expozici moderní historie města Ostrova, s tou nám pomáhá Post Bellum Paměť národa,“ řekl Poledníček. Multimediální výstava by připomínala například nedalekou Rudou věž smrti nebo jáchymovské lágry z 50. let minulého století.

„Na to navazuje hala, kam bychom chtěli přesunout výstavní panely ze zámku, kde už teď máme výstavbu města, éru dolování, Škodovky nebo mechanizace,“ doplnil místostarosta. Výstavní panely chce město do kulturního domu přesunout ještě letos.

Radnice chce v uvolněných prostorech rozšířit toalety. Jejich rekonstrukci chce město stihnout ještě do plesové sezony.

Stavbaři nyní na kulturním domě vyměňují okna a opravují fasádu. Na obnovu kulturní památky dá město 23 milionů korun. Původní termín dokončení se kvůli koronaviru prodloužil, opravy mají být hotové do poloviny příštího roku.

Reklama

Doporučované