Hlavní obsah

V hotelu Moskva bydlet nebudeme, odmítl ukrajinský národní tým před zápasem v Česku

Foto: Booking.com, Profimedia.cz

Tým trenéra Ukrajiny Andrije Ševčenka se musí během pobytu ve Zlíně rozdělit na dvě party.

Reklama

Na začátku září odehraje česká fotbalová reprezentace domácí zápas v rámci Ligy národů proti Ukrajině. Tým z východní Evropy ale odmítl ubytování ve zlínském hotelu Moskva.

Článek

První reprezentační zápas sezony odehraje český národní tým v Uherském Hradišti proti Ukrajině. Tým kouče Andrije Ševčenka přiletí den před zápasem 5. září do Brna, odkud se přesune do Zlína.

Ukrajinská reprezentace se ubytuje před úvodním zápasem Ligy národů právě ve Zlíně a na zápas do 30 kilometrů vzdáleného Uherského Hradiště se tým přesune autobusem v den zápasu.

Podle zdrojů Seznamu zabookovala česká strana Ukrajině předběžně tři zlínské hotely. Největší a asi i nejpřijatelnější z nich hotel Moskva ale Ševčenkův tým odmítl kvůli názvu.

„Veškerou logistiku si řeší ukrajinská strana sama,“ vysvětlil tiskový mluvčí české reprezentace Pavel Pillár.

Ukrajinský web zbirna.com uvádí, že se národní tým raději rozdělí a ubytuje ve dvou hotelech. „Hotel Moskva národní tým z pochopitelných důvodů odmítl,” píše se v článku.

Napětí mezi Ukrajinou a Ruskem eskaluje od propuknutí konfliktu na Krymu. Ukrajinské televize se dokonce letos rozhodly nevysílat mistrovství světa ve fotbale, které se konalo právě v Rusku. Ukrajina navíc kvůli politické situaci nesmí v soutěžích UEFA narazit právě na Rusko.

Zápas České reprezentace proti Ukrajině se hraje v Uherském Hradišti 6. září. 

Reklama

Související témata:

Doporučované