Hlavní obsah

V Jaroměřicích nad Rokytnou otevřel nový provozovatel hotel Opera, koupilo ho město

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Nový provozovatel dnes v Jaroměřicích nad Rokytnou na Třebíčsku otevřel hotel s restaurací Opera, který byl asi rok uzavřený. Pronajal si ho od města, které ho letos koupilo asi za 25 milionů korun.

Článek

Hotel má 110 lůžek, provozovatel věří, že se mu podaří naplnit ho alespoň na 20 dní v měsíci na 70 procent. „Hodně nás drží cateringové akce, myslím si, že tady na Vysočině patříme k docela velkým cateringovým společnostem,“ řekl David Šindelář, spolumajitel společnosti Dajpr, která si hotel na dobu neurčitou od listopadu pronajala. Prozatím hotel zaměstnal deset lidí, další bude potřebovat s rozšiřujícími se službami. Restaurace má ve všech sálech až 350 míst k sezení.

V budoucnu by měl být součástí hotelu také wellness. Podle starosty města Karla Müllera (ODS) rozhodne o jeho výstavbě zřejmě až nové zastupitelstvo města, měl by být přístupný veřejnosti a jeho součástí by měla být i posilovna.

Hotel byl podle Šindeláře v relativně dobrém technickém stavu, před otevřením bylo nutné vyměnit především vybavení kuchyně. Zatím do úprav investoval asi 400 tisíc korun.

Hotel stojí na místě bývalého historického centra města s výhledem na barokní zámek s chrámem svaté Markéty. Stavět se začal na konci 70. let minulého století, v provozu byl od září 1980. Posledním soukromým majitelem byla společnost Rhea Holding Josefa Koláře, která ho vlastnila od roku 2019. Loni ho uzavřela a nabídla městu k prodeji.

Asi čtyřapůltisícové Jaroměřice nad Rokytnou se s ním dohodly na prodejní ceně 25 milionů korun, kterou budou platit po částech, i s úroky tak zaplatí asi 26 milionů korun. Měsíční nájemné hotelu je přes 100 tisíc korun.

Pro město jde o významný objekt, protože je to jediné místo s většími sály, kde lze pořádat kulturní akce. Bude je v něm pořádat i po dohodě s novým majitelem. Město nebude platit nájemné, ale zisk z prodeje občerstvení bude společnosti Dajpr, řekl ČTK Šindelář. V hotelu bude také turistické informační centrum nebo veřejné toalety.

Jeho společnost provozuje mimo jiné penzion Grasel v Nových Syrovicích na Třebíčsku. Ubytovává hlavně turisty, v době lockdownu společnost žila především ze závodního stravování, denně uvaří až 500 obědů.

Reklama

Doporučované