Hlavní obsah

V Klášterci pokračuje přestavba kulturního domu za 180 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Klášterci nad Ohří na Chomutovsku pokračují práce na přestavbě kulturního domu na multifunkční kulturní centrum. Nový dům kultury, kam se přestěhuje knihovna i zázemí pro spolky, bude stát přibližně 180 milionů korun.

Článek

Na začátku letošního roku se kulturní dům uzavřel a stavbaři začali s potřebnými bouracími pracemi. Město k této investici přistoupilo zejména z důvodu nehospodárnosti budovy. Přestavba pak začala v dubnu a měla by být dokončena na podzim příštího roku. Podle starosty je ale pravděpodobné, že se kvůli komplikacím s epidemií koronaviru stavba prodlouží.

Stavební firma už postavila první patro objektu a pracuje na druhém patře. „Zbývá dokončit hrubou stavbu včetně výplní, veškerých instalací a technologií včetně fotovoltaické elektrárny, výtahů, audia i divadelní techniky. Dále zbývá opravit venkovní komunikace, chodníky a parkoviště včetně veřejného osvětlení,“ uvedl starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd (Soukromníci).

Pro patnáctitisícové město bude kompletní rekonstrukce kulturního domu největší investicí za poslední léta. Umožnily ji dobré výsledky hospodaření a také pětačtyřicetimilionová dotace z Operačního programu životního prostředí. Radnice v letošním roce vyčlenila na rekonstrukci přes 60 milionů korun, z toho 25 milionů korun bude čerpáno z rezervy města a zbytek z příjmů v letošním roce. Zbytek částky bude proinvestován v příštím roce.

V novém kulturním centru budou dva sály a zázemí pro divadelníky místního divadelního spolku a kancelářské prostory. Své místo zde najde i městská knihovna a kavárna v atriu. Knihovna se sem přestěhuje ze současných již nevyhovujících prostor společenského domu Panorama.

Reklama

Doporučované