Hlavní obsah

V Králově Dvoře začala působit městská policie

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Od 1. července začala v Králově Dvoře působit městská policie, která je i pro Zdice. Obě města se o náklady podělí podle počtu obyvatel. Sídlo strážníků zůstalo ve Zdicích, v Králově Dvoře budou mít detašované pracoviště.

Článek

Městských strážníků se v Králově Dvoře dožadovala velká část obyvatel. „Ze spuštění tohoto zcela nového projektu, kterému bych dal i přívlastek historicky významného, mám velkou radost. Plánovali jsme ho několik let. Jsem si vědom, že rozděluje lidi. Část občanů našeho města je z něho nadšená a jiná nikoli. V rámci bezpečnosti a zajištění veřejného pořádku ve městě je to posun kupředu,“ uvedl starosta Petr Vychodil (ODS).

O letních prázdninách se městští strážníci postupně seznámí s prostředím v Králově Dvoře a vytipují problematická místa, která potřebují jejich častější dohled. Od září budou mít v Králově Dvoře k dispozici i novou služebnu.

„Chceme mít v našem městě větší bezpečnost. Strážníci budou řešit nejen rušení nočního klidu, dodržování vyhlášek, špatné parkování, bezpečnost chodců a vandalství, ale i nesrovnalosti v občanských vztazích, výtržnosti i neukázněné majitele psů,“ řekl místostarosta Jan Šilhavý (nez.). Od září budou v ranních hodinách dozorovat i přechody u základních a mateřských škol. Hlídky jsou dvoučlenné a na veřejný pořádek dohlíží při ranních a odpoledních službách od 6:00 do 23:00.

Reklama

Doporučované