Hlavní obsah

V Mariánských Lázních mají Piráti šanci na úspěch. U lidí jsou oblíbení, zastoupení mají i na radnici

Místostarosta Mariánských Lázní doufá v desetiprocentní výsledek Pirátů ve sněmovních volbách.

 

Reklama

Velkou šanci na úspěch ve sněmovních volbách má Česká pirátská strana v Mariánských Lázních. Mezi místními jsou oblíbení, od roku 2014 mají v lázeňském městě Piráti starostu i místostarostu.

Článek

Lidé v Mariánských Lázních vidí přednost Pirátů v tom, že cílí na mladé voliče a jsou alternativou k tradičním politickým stranám. V minulosti byla ve vedení města ODS. Od roku 2014 stojí v čele radnice dva Piráti: starosta Petr Třešňák a místostarosta Vojtěch Franta.

Právě místostarosta Franta nepovažuje Piráty za protestní stranu, jak jsou často označováni. „Za protestní stranu nás nepovažuji. Myslím si, že v politice můžeme vyvážit to, co nefunguje u tradičních politických stran. Například netransparentnost vedení nebo zásahy státu do osobního života lidí a podnikání,” řekl Franta.

Sám doufá v to, že se výsledek Pirátů ve volbách přehoupne přes deset procent. V Poslanecké sněmovně pak pro jeho partaj bude úspěchem aktivní prosazování programu strany. V tom by jim podle něj mohlo pomoct členství ve vládní koalici. Jak však dodal, tuto variantu si momentálně představit nedokáže.

Jako úspěch Pirátů v Mariánských Lázních mimo jiné vidí to, že lázeňské město bylo v minulosti známé pro korupční skandály, které se občanům nelíbily, a tak byla jejich strana jediným řešením této situace.

Na rozhovor a reportáž se podívejte ve videu.

Reklama

Doporučované