Hlavní obsah

V Mariánských Lázních vzniklo nové očkovací místo

Foto: SeneCura

Ilustrační snímek.

Reklama

V pořadí sedmé vakcinační centrum v Karlovarském kraji se otevřelo v Lázeňském hotelu Butterfly na Hlavní třídě. Podle aktuálních dat podali zdravotníci dosud v kraji 11 842 dávek vakcíny proti covidu-19.

Článek

V pondělí a v úterý mají v lázeňském hotelu v plánu očkovat zdravotnický personál, od středy začne vakcinace i seniorů starších 80 let. Lidé si musejí rezervovat termín očkování přes centrální rezervační systém.

V Karlovarském kraji se mohou lidé nechat očkovat na dalších šesti místech. Dvě vakcinační centra jsou v Karlových Varech, a to v karlovarské nemocnici v pavilonu B a v lékařském zařízení Moje ambulance v Chebské ulici. V Sokolově, Ostrově a v Chebu je očkovací místo součástí nemocnice. Další místo v Chebu je v Poliklinice Flora v Májové ulici.

Podle údajů ministerstva bylo v kraji do neděle podáno 11 842 dávek vakcíny proti nemoci covid-19, z toho ve 8005 případech šlo o první dávku, obě potřebné dávky dostalo 3837 lidí. Je to jedno procento obyvatel kraje. Zdravotníci očkovali první dávkou 2970 seniorů nad 80 let, druhou dávku podali zatím pouze 604. V Karlovarském kraji žije podle dat krajského úřadu 11 611 seniorů starších 80 let.

Dosud se v kraji podle ministerstva nepoužily žádné vakcíny firmy AstraZeneca. Aplikovalo se ale 930 dávek vakcíny firmy Moderna a nejvíce se používá vakcína Comirnaty firem Pfizer/BioNTech, podáno bylo již 10 912 dávek. V sobotu aplikovali zdravotníci 76 dávek, ve pátek 673 a ve čtvrtek 286.

Reklama

Doporučované