Hlavní obsah

V Mnichově útočil psychicky nemocný muž s nožem, zranil osm lidí

V Mnichově útočil muž s nožem, zranil celkem osm lidí.

 

Reklama

Německá policie jej zadržela po několikahodinovém pátrání.

Článek

Muž, který ráno zaútočil v Mnichově na několika místech na lidi nožem, je 33letý německý občan, obyvatel bavorské metropole. Podrobnosti o podezřelém, kterého pár hodin po činu zadrželi příslušníci speciální zásahové jednotky, oznámil na odpolední tiskové konferenci mnichovský policejní šéf Hubertus Andrä. 

Šéf mnichovské policie uvedl, že útočník jednal sám a pozadí jeho činu není teroristické. Policejní šéf dále uvedl, že zadržený muž má psychické problémy a v minulosti již byl stíhán v souvislosti s těžkým ublížením na zdraví.

Pachatel útočil na šesti různých místech mnichovského náměstí Rosenheimer, ze kterého nakonec ujel na jízdním kole. Policie následně spustila intenzivní pátrání, do něhož zapojila veškeré jednotky a vyzvala obyvatele náměstí, aby nevycházeli ven. Po několika hodinách podezřelého muže zadržela.

„V současné fázi vyšetřování nepochybujeme o tom, že by podezřelý nebyl pachatelem. Z vyšetřování máme jasné důkazy. Předměty, které měl u sebe, sedí popisu. Našli jsme též nůž, tudíž jsme silně přesvědčeni, že obyvatelům Mnichova už nehrozí nebezpečí,“ uvedl Hubertus Andrä, ředitel mnichovské policie.

Náhodnými oběťmi mnichovského útočníka se stalo sedm mužů a jedna žena, mezi nimi pět Němců, jeden Rumun a jeden Ital. Napadená žena je Němka. Všichni byli zraněni lehce a dostalo se jim ambulantního ošetření.

Reklama

Související témata:

Doporučované