Hlavní obsah

V Moravskoslezském kraji nebudou jezdit některé víkendové spoje

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V Moravskoslezském kraji nebudou od soboty jezdit vybrané víkendové a noční spoje na linkách příměstské autobusové dopravy.

Článek

Důvodem je rapidní úbytek cestujících po zavedení dalších vládních protikoronavirových opatření. ČTK to dnes sdělila mluvčí krajského úřadu Nikola Birklenová. Už před týdnem byl v autobusech a vlacích zaveden provoz podle prázdninových jízdních řádů a byly zrušeny turistické spoje.

„Po vyhodnocení provozu a naplněnosti linek během prvního víkendu, kdy začalo platit omezení pohybu mezi okresy, se ukázalo, že některé spoje téměř nikdo nevyužívá. Nemá proto smysl, aby dopravci vozili prázdné autobusy, a zvyšovaly se tak ztráty na tržbách. To by bylo nehospodárné. Proto je nutné o víkendech ještě zastavit některé vybrané a noční spoje,“ uvedla Birklenová.

Víkendová doprava podle ní bude omezena především mezi Havířovem a Ostravou, Orlovou a Ostravou, Frýdkem-Místkem a Ostravou, Frýdkem-Místkem a Havířovem, Českým Těšínem a Třincem. „Na Třinecku a Jablunkovsku budou cestující muset počítat s omezením spojů do Bukovce i Mostů u Jablunkova. Omezení se nevyhne ani oblasti Vítkovska, například do Oder,“ uvedla mluvčí.

Cestující by si měli spoje předem ověřit na internetových stránkách www.kodis.cz nebo na Dopravním infocentru ODIS na telefonním čísle 597 608 508. „Ve vyhledávačích spojení budou zveřejněny nejpozději v sobotu 13. března ráno, na zastávkách změny vyvěšeny nebudou,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Doporučované