Hlavní obsah

V Náchodě-Bělovsi začne v pondělí 4. května demolice mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Práce na výměně mostu v Náchodě-Bělovsi za nový začnou v pondělí 4. května. Firma MADOS MT nejprve v ulici U Zbrojnice starý most zbourá, zhruba na stejném místě pak začne stavba nového mostu s rámovou konstrukcí.

Článek

ČTK to dnes řekla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof. Stavební práce vyjdou na 32,5 milionu korun.

Stavba mostu přes řeku Metuji má být dokončena v listopadu 2020. Řidiči i pěší musí do té doby počítat s dopravním omezením. „Po celou dobu výstavby bude provoz na mostě vyloučen. Objízdná trasa jak pro místní dopravu, tak pro pěší a cyklisty povede podél řeky Metuje,“ uvedla mluvčí.

Ve směru z centra Náchoda do části Běloves povede objížďka z ulice 1. Máje do ulic Lázeňská, U Lomu a ulicí Promenádní podél Metuje. V opačném směru povede objízdná trasa ulicí Promenádní, Lázeňskou a ulicí 1. Máje.

„Vzhledem k tomu, že ulice Promenádní je jednosměrná cyklotrasa, budou ve dvou místech výhybny, aby byl zajištěn bezpečný a plynulý provoz místní dopravy, ale i pěších a cyklistů,“ sdělila Adlof.

Součástí vybudování nového mostu přes Metuji budou také úpravy navazujících silnic a chodníků na předmostí. Nový most bude širší, bude mít vyšší nosnost a bude obousměrně průjezdný s chodníkem pro pěší a novým veřejným osvětlením. Oproti současnému mostu bude přes řeku veden mírně šikmo, aby lépe navazoval na místní komunikace.

Nevyhovující a dosluhující most stojí poblíž lázeňského areálu, jeho přestavba je důležitá pro rozvoj lázeňské zóny. Radnice k obnově lázeňství udělala první krok loni, kdy v místě takzvaných Malých lázní za 24 milionů korun vybudovala repliku vily Komenských se zimním pítkem minerálky. Radnice chce v lokalitě investovat i do vybudování lázeňského parku. Lázeňství by chtěla v Náchodě na druhém břehu Metuje obnovit i společnost Priessnitzovy léčebné lázně z Jeseníku, která loni koupila hlavní areál zaniklých lázní.

Reklama

Doporučované