Hlavní obsah

V Plzni začne v pondělí oprava části magistrály v centru

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Jde o 1,3 kilometru dlouhý úsek silnice I. třídy I/26 od parkovacího mostu u Prazdroje k parkovacímu domu u obchodního centra Plaza, tedy mezi ulicemi Tyršova a Jízdecká.

Článek

Akce potrvá až do 15. listopadu a po celou dobu bude možné projíždět v obou směrech. ČTK to řekl ředitel plzeňské oblasti Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Oprava přijde na zhruba 42 milionů Kč.

Čtyřproudová silnice, kde denně projedou v obou směrech desetitisíce vozidel, je ve špatném stavu. Půjde o celoplošnou povrchovou opravu od mostu přes Radbuzu po křižovatku s I/20 - Palackého náměstí. „Součástí jsou plochy křižovatek a autobusových zastávek Na Rychtářce (u parkovacího domu),“ uvedl Zdeněk Kuťák. Opraví se i dělicí pásy a svodidla.

Stavba je rozdělená do etap. V první fázi do poloviny prázdnin budou prováděny práce od Rychtářky po křižovatku na Palackého náměstí. „Budou vždy na jednom jízdním pruhu v každém směru, doprava bude vedena po zbývajícím volném pruhu,“ řekl Kuťák.

Do konce letních prázdnin se pak předpokládá dokončení opravy pravého jízdního pásu od mostu přes Radbuzu po začátek řadících pruhů křižovatky Na Rychtářce s Truhlářskou ulicí. Závěrečnou fází budou plochy křižovatky Na Rychtářce a navazující zastávky. „Pracovat se bude po pásech, doprava bude převáděna přes střed na volný pás s obousměrným provozem jedním pruhem pro každý směr jízdy,“ uvedl Kuťák. Levé odbočení do centra nebude možné, na jeden měsíc bude uzavřeno propojení se sady 5. května. Zruší se zastávka Na Rychtářce, autobus bude projíždět.

V Plzni začnou v pondělí ještě dvě akce, které omezí provoz. Týden potrvá podle policejní mluvčí Veroniky Hokrové oprava výtluků v Husově ulici poblíž centra. Zákaz vjezdu bude od křižovatky s Klatovskou ulicí k ulici Kardinála Berana. Deset dní bude kvůli pokládce kanalizace částečné uzavřená ulice K Sinoru ve Lhotě. Objízdná trasa povede po místních komunikacích. Autobusy oběma ulicemi projedou.

Reklama

Doporučované