Hlavní obsah

V Praze otevřeli nové centrum pro hokej, trénují v něm děti i reprezentanti. Byli jsme se podívat

Podívejte se na reportáž z HTC Praha. Místa, kde pomocí moderních technologií trénují hobby i profesionální hokejisté.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Byli jsme se podívat v největším tréninkovém centru pro malé i velké hokejisty. Před třemi měsíci se otevřelo v Praze.

Článek

Potká se sparťan, slávista a Hradečák a jdou spolu trénovat. Takhle by se dal začít laciný vtip, kousek od depa v Hostivaři to ale brzy může být nová hokejová realita. V hale o rozloze téměř tisíc metrů čtverečních je už skoro tři měsíce v provozu nové tréninkové centrum pro hokejisty. Zatím je největší svého druhu v Evropě.

Středisko HTC Praha za téměř dvacet milionů korun je vybaveno umělou ledovou plochou, střelnicí nebo bruslařským trenažérem. A také moderním rozlehlým „fitkem“, které kromě dětí využívají k letní přípravě i profesionální hokejisté. Třeba reprezentační gólman Dominik Furch.

„Na ničem jsme nešetřili, na střelnici se dá střílet i od modré čáry. A máme také skate-mill (trenažér bruslení), který je v rovině s umělou ledovou plochou. Můžeme tak na něj hráči přihrávat puky. Dá se trénovat střelba za jízdy. To je to, co nám chybí – rychlá střelba, bez zpracování,“ líčí šéftrenér HTC Praha Jiří Čumpelík.

Podívejte se, jak v tréninkovém centru HTC Praha trénoval reprezentační gólman Dominik Furch.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

„Jsme taková obrovská hračkárna pro kluky, velké i malé. Chceme, aby sem lidé chodili o víkendu, mohou trénovat sami nebo s námi trenéry. Trenéři různých týmů si tady mohou pronajmout prostory,“ říká Čumpelík.

Centrum je otevřeno jak profesionálům, tak hobby hokejistům. Trenažéry pak mají pomáhat k rozvoji hlavně dětem. Využívat prostory by v budoucnu mohly pražské i mimopražské kluby. „Chtěli bychom sem dostat trenéry ze všech klubů a poskytnout jim podmínky k tréninku v létě i zimě. Tak, aby svůj potenciál mohli rozvíjet,“ říká Čumpelík. V centru už trénovali hokejisté z Hradce nebo Kralup. Dorostenci i malé děti.

„Pořádáme i narozeninové oslavy. Není to tady o drilu, spíš o technice a chuti. Chceme prohlubovat lásku k hokeji. Tohle není myšlenka třech čtyř lidí, kteří by si chtěli vyléčit trenérská ega. Zveme sem všechny trenéry, aby si přišli zatrénovat, bavit se s námi a pomáhat rozvíjet český hokej,“ dodává kouč.

Reklama

Související témata:

Doporučované