Hlavní obsah

V pražské Kbelské ulici vzniknou dva podchody pod železnicí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

V místě, kde pražská Kbelská ulice podjíždí železnici z Vysočan do Lysé nad Labem, by v budoucnu měly vzniknout v obou směrech podchody pro pěší a cyklisty.

Článek

Radní schválili, že Praha na to Správě železnic (SŽ) poskytne dotaci asi 32 milionů korun. Ještě to musí potvrdit zastupitelé. Stavby mají být součástí již započaté optimalizace železnice mezi Mšenem a Vysočany.

„Díky podchodům budeme schopni zrušit chodníčky, které jsou přímo v tom podjezdu a jsou velice úzké a nebezpečné. A bude možné podjezd rozšířit o jeden jízdní pruh,“ vysvětlil náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr na jednání výboru pro dopravu, který záměr doporučil schválit.

„Jednání byla vyvolána stavem podjezdu pod touto železniční tratí, který svým šířkovým uspořádáním neumožňuje bezpečný pohyb chodců a cyklistů,“ uvádí se ve schváleném dokumentu. Podchody mají vzniknout po obou stranách frekventované Kbelské, protože tam není možné bezpečně přejít.

SŽ podchody vybuduje při rekonstrukci železnice, která začala letos a má trvat do března roku 2024. Podle schváleného materiálu se tím výrazně sníží investice, protože nebude třeba platit peníze za nutnou výluku trati v řádech desítek milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované