Hlavní obsah

V Severní Karolíně napadl dívku žralok, její otec dravce ztloukl a dceru zachránil před smrtí

Otec zachránil svou dceru před žralokem.Video: Filip Kalčák

 

Reklama

Otec napadené dívky praštil pětkrát pěstí žraloka do obličeje.

Článek

Při plavání v pobřežních vodách u pláže v Severní Karolíně napadl sedmnáctiletou Paige Winterovou žralok. Otec napadené dívky své dceři přispěchal na pomoc a žraloka pětkrát udeřil do hlavy. Dravec posléze dívku pustil. Informoval o tom web britského deníku The Independent.

Otec napadené dívky je bývalý mariňák, dříve sloužil také u hasičského sboru. „Praštil žraloka pětkrát, než se pustil,“ napsala na Facebook Janet Winterová, údajná babička napadené.

Paige utržila při konfrontaci se žralokem hluboké tržné rány na noze, ruce a v pánevní oblasti. Později musela podstoupit amputaci levé nohy.

„I přes nešťastnou nehodu je Paige nadále neochvějnou zastánkyní podmořského života a zvířat, která v moři žijí,“ psalo se v oficiálním prohlášení, jež poskytla dívčina rodina. „Přála by si, aby se lidé nadále snažili respektovat žraloky v jejich přirozeném prostředí a dbali na jejich bezpečnost.“

Paige samotná pronesla své prohlášení v pondělí. „I když jsem silně poraněná, mám amputovanou nohu a zničené ruce, budu v pohodě,“ řekla Paige. „Vím, že mám před sebou dlouhou rekonvalescenci a dodatečné operace. Budu se snažit zůstat pozitivní a budu vděčná, že jsem nedopadla hůře.“

Přátelé dívčiny rodiny založili příspěvek na internetovém portálu GoFundMe, na kterém mohou zájemci přispívat na lidi uvržené do nepříznivé situace. Dosud se jim podařilo vybrat na podporu zraněné dívky 23 500 dolarů (540 500 korun).

Reklama

Související témata:

Doporučované