Hlavní obsah

V Turecku havarovalo ruské hasičské letadlo, pasažéři nepřežili

Foto: Profimedia.cz

Turecko bojuje s rozsáhlými lesními požáry.

Reklama

Poblíž tureckého města Adana v sobotu odpoledne havarovalo ruské hasičské letadlo, které v zemi pomáhalo s hašením požárů. Na palubě zahynulo osm lidí.

Článek

Turecko kromě záplav bojuje také s požáry, a to zejména na jihu a na západě země. Ty by momentálně po namáhavém boji hasičů již měly být pod kontrolou. S hašením pomáhalo i ruské obojživelné hasičské letadlo Be-200, které v sobotu kolem třetí hodiny odpolední moskevského času havarovalo poblíž města Adana.

Na palubě letu bylo pět ruských vojáků a tři turečtí občané, podle ruského ministerstva obrany všichni zemřeli. K nehodě mělo dojít při přistání a příčina nehody zatím není známa. Na místo bylo vysláno několik záchranářských skupin. Podle agentury Interfax ruské ministerstvo obrany poslalo tým, který má vyšetřit příčinu nehody.

Ruské letadlo bylo do Turecka vysláno již v červenci poté, co si ho pronajala turecká vláda. Posádka byla řádně vyškolena a s podobnými misemi měla mít zkušenosti, informuje ruská agentura TASS.

Kvůli požárům v zemi zemřelo dalších osm lidí a zničeny byly desítky tisíc hektarů vegetace. Lesy hořely i v přímořských oblastech vyhledávaných turisty, jako jsou provincie Mugla či Antalya.

Reklama

Doporučované