Hlavní obsah

Opravdu šťastná hospoda. Obsluha si rozdělila spropitné přes 40 tisíc

Podívejte se do baru, kde dostali dýško přes 40 tisíc korun.Video: Jan Marek

 

Reklama

Zavřené restaurace a bary v Česku na tržbách denně tratí až 414 milionů korun. Jen za poslední lockdown trvající skoro dva měsíce je to už 25,25 miliardy. Ne všude však sčítají ztráty. Třeba v Chicagu si dělí rekordní dýška.

Článek

Klub Lucky v centru Chicaga má štěstí nejenom ve svém jménu. Minulý týden, ještě před Valentýnem, tam z jediného účtu dostali spropitné dva tisíce dolarů, v přepočtu tedy asi 42 320 korun.

„Rozbušilo se mi srdce. Začal jsem pobíhat kolem a povídám: Kde jste kdo? Tohle je neuvěřitelné,“ popisuje své nadšení Eddie Cruz, barman a číšník v restauraci.

První rande tam slavili 20 let

Vysoké spropitné restauraci nechal pár, který zrovna slavil své 20. výročí. V klubu Lucky prý totiž měli i své první rande, a tak zde údajně byli pravidelnými hosty, nejméně tedy jednou do roka na výročí. Ve vzkazu restauraci poděkovali za 20 let skvělých vzpomínek, výborného jídla i vynikající obsluhy. Proto také na účet číšníkovi napsali, aby si více než 42 tisíc korun rozdělil celý personál.

„Byl velmi doslovný v tom, aby si spropitné rozdělil celý personál. Hostů tohoto typu máme hodně. Takových, co sem přišli a vesměs tu založili rodiny,“ popisuje pár Jim Higgins, majitel klubu Lucky.

„Skoro se vám po takovém zážitku chce i brečet. Zahřeje vás to u srdce, když jsou lidé tak štědří,“ dodává číšník Cruz.

Štědrost a vstřícnost se ale vyplácí, jak ukazuje i tento příklad. Podle majitele klubu Lucky bude stůl číslo 46 vždy 12. února o půl osmé večer rezervovaný už jenom pro onen nejmenovaný štědrý pár, dokud prý bude jeho restaurace stát.

Reklama

Doporučované