Hlavní obsah

Vada rozsudku v případu kamenolomu u dálnice D8, čtyři muži ve vazbě za pašování migrantů a hlasování o přesunu nádraží v Brně

Večerní zprávy 19. 2.Video: Redakce Seznam

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam s datem 19. února 2018.

Článek

Už déle než rok trvá soudní spor státu a firmy, která provozuje kamenolom u dálnice D8. V roce 2013  se svah nad dálnicí utrhl a stavbu zavalil. Česko z nehody viní kamenolom a jako odškodnění žádá více než miliardu korun. Reportér Televize Seznam Vojtěch Blažek ale zjistil, že prvotní posudek, na jehož základě žaloba padla, měl vážnou vadu.

Jízdu na okruhu ve Finsku s legendárním automobilovým závodníkem Hansem Joachimem Stuckem si vyzkoušel reportér Televize Seznam Jaroslav Gavenda. A jezdilo se až u severního polárního kruhu. Závodník mimo jiné vysvětlil, na co si dát při řízení v zimě pozor.

Soudy v Plzni a v Tachově poslaly do vazby všechny čtyři muže, které policie zadržela v pátek večer kvůli pašování migrantů. Rekordní počet běženců, 35 lidí ve dvou kamionech, policie odhalila na základě upozornění od německých kolegů.

Ministerstvo kultury nepravomocně rozhodlo, že Libeňský most není kulturní památkou. Most je ve špatném technickém stavu a už měsíc na něj nesmějí auta ani tramvaje.

Další uzavřený most je také u Černé Hory na Blanensku. Zde silničáři zakázali průjezd, protože most ani po dočasném podepření neunese další zátěž. Ředitelství silnic a dálnic teď hledá firmu, která postaví most nový.

Na tyto a další zprávy se podívejte v dnešních Večerních zprávách Televize Seznam.

Reklama

Doporučované