Hlavní obsah

Valašské Meziříčí letos zahájí obnovu náměstí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Náměstí bude mít po obnově nové povrchy či mobiliář, vodní prvek a pítko i zeleň.

Článek

Valašské Meziříčí na Vsetínsku zahájí letos v létě obnovu náměstí. Hotovo by mělo být příští rok, projekt si vyžádá 62 milionů korun. „O nutnosti revitalizovat náměstí diskutovali už naši předchůdci na radnici. Jsem rád, že nám se podařilo tento záměr dotáhnout do zdárného konce a letos s tolik očekávanou a potřebnou opravou konečně začneme,“ uvedl starosta Robert Stržínek (ANO).

Radnice projekt rozdělila kvůli náročnosti prací a finanční nákladnosti do dvou let. „Nyní musíme ještě vysoutěžit dodavatele této rekonstrukce s projektovanými náklady 62 milionů korun. V této částce je mimo jiné zahrnuto vybudování nových podzemních kontejnerových stanovišť na komunální a separovaný odpad, časové osy a stop T. G. Masaryka v centrální ploše náměstí či nezbytný záchranný archeologický průzkum,“ uvedl starosta.

V plánu je vydláždění komunikací a zpevněných ploch náměstí žulovou dlažbou a kostkou. „Projekt také počítá se vznikem vodního prvku a pítka. Stávající javory a vánoční strom pak doplní osm vzrostlých stromů, chybět samozřejmě nebude ani nový mobiliář v podobě laviček, odpadkových košů či osvětlení,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková (ANO). Náměstí, které je součástí městské památkové zóny, je dlouhé 110 metrů a přibližně 60 metrů široké.

Reklama

Doporučované