Hlavní obsah

Ve dvou mateřských školách v Liberci přibude 60 míst

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice na opravy a rozšíření kapacity školek Pastelka v Ostašově a Motýlek na sídlišti Broumovská vydala dohromady zhruba 73 milionů korun. Většinu nákladů uhradila z evropské dotace.

Článek

Ve školce na sídlišti Broumovská přibylo jedno oddělení pro 20 dětí, z toho 16 míst je pro děti mladší tří let. Kapacita školky Motýlek se díky tomu navýšila na 195 míst. Práce trvaly 13 měsíců.

„V tomto případě jsme nechali udělat novou nástavbu nad jednopodlažním pavilonem a současně zajistili bezbariérové úpravy pro celý objekt. Znovu tam je k dispozici vestavěný výtah a také vnitřní schodiště,“ uvedla náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová (ANO).

Součástí rekonstrukce za téměř 20 milionů korun byla i kompletní renovace venkovních ploch. „A to včetně odstranění dosavadních herních prvků pro děti, které jsme nahradili novými z přírodního materiálu,“ dodala. Na zahradě byla před tím betonová dlažba, litý beton a asfalt. Místo toho tam je tráva a umělý elastický povrch určený pro dětská hřiště.

Nákladnější byla rekonstrukce školky v Ostašově, jež začala loni v březnu. Za více než 53 milionů korun se kapacita Pastelky zvýší o 40 na 96. I tam přibude jedno oddělení pro děti mladší tří let. „Ve školce vznikla tři nová oddělení a kromě opravy stávajících prostor jsme díky evropským dotacím z Integrovaného regionálního operačního programu postavili i nový dvoupatrový pavilon,“ uvedla náměstkyně.

Školka bude bezbariérová a bude mít i nové vybavení školní kuchyně. „V těchto dnech dodavatel stavby uvnitř objektu dokončuje podlahy, malířské práce a elektroinstalaci. Venku zároveň řemeslníci finišují s úpravou veřejného prostranství, pokládkou dlažby a současně instalací ochranného oplocení,“ dodala Loučková Kotasová.

Reklama

Doporučované