Hlavní obsah

Ve Veselí nad Moravou dnes začne stavba dvou křižovatek, práce potrvají přes rok

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pondělí zahájí stavbu dvou okružních křižovatek v centru Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Zakázku získal Strabag. Práce za téměř 45 milionů korun budou hotové příští rok v srpnu.

Článek

Stavba, která se neobejde bez omezení pro řidiče, má zvýšit bezpečný průjezd městem, protože současné stykové křižovatky silnic I/54 a I/55 jsou extrémně vytížené. Denně tam projede zhruba 11 700 vozidel.

„Ode dneška do 27. června bude výjezd a vjezd z komunikace I/55 na silnici I/54 do Moravského Písku zcela uzavřen a řidiči budou jezdit po objízdné trase přes Bzenec a Strážnici. Na silnici I/55 projedou kyvadlově, provoz budou po celou dobu řídit semafory. V následující etapě od 28. června do 30. listopadu již bude průjezdný vjezd na silnici I/54 ve směru do Moravského Písku. Vjezd do města v opačném směru však ještě zůstane uzavřen a opět bude nutné využít stejnou objízdnou trasu. Další fáze a související dopravní omezení budeme upřesňovat,“ uvedla mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Podle informací na webu města budou páskou vyznačené koridory pro cyklisty a chodce. Přístupně budou všechny provozovny a domy, nebude možné u nich ale parkovat.

Na dálnici D1 v úseku Devět křížů – Ostrovačice silničáři v uplynulých dnech dokončili modernizaci jízdního pásu ve směru na Brno. Řidiči tam ode dneška jezdí po novém povrchu, avšak v omezeném režimu. Na již opravené části je převedený provoz v režimu dva plus dva pruhy v každém směru. Dělníci začali pracovat na druhé polovině dálnice ve směru na Prahu. Hotovo bude na podzim.

Reklama

Doporučované