Hlavní obsah

Ve Zlíně a okolí pojedou o svátcích na vybraných linkách MHD historické vozy

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO) nasadí 1. a 8. května na vybrané linky své historické trolejbusy a autobusy. Pojedou jako přidané spoje na linkách 1, 9, 34 a 55, uvedl mluvčí dopravce Vojtěch Cekota.

Článek

Historické vozy budou zastavovat na všech zastávkách dané linky. „Cestující si je budou moci nejen vyfotografovat zvenčí v různých částech Zlína a Otrokovic, ale mohou se jimi také svézt, a to za běžných tarifních podmínek. Budou v nich platit jízdenky pro jednotlivou jízdu i časové kupony a také všechny slevy, pokud na ně mají cestující nárok,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Červený historický trolejbus Škoda 9 Tr bude jezdit 1. i 8. května přibližně od 9:00 do 17:00 na lince 1 mezi obratištěm Zlín-Příluky a železniční stanicí v Otrokovicích. Přidaný spoj se zvláštním jízdním řádem bude jezdit jedenkrát za dvě hodiny. Na 1. máje bude za trolejbusem připojen také historický vlek Jelcz. Žlutý trolejbus typu Škoda 14 Tr zařadí DSZO jako standardní spoj na lince 9 mezi nemocnicí a sídlištěm Jižní Svahy, a to od 8:00 do 19:00. „Odjezdy ze Středové budou ve 20. minutě každé hodiny, od nemocnice ve 40. minutě,“ uvedl Cekota.

Oba historické autobusy DSZO se během dvou státních svátků vystřídají na zvláštní lince 34 mezi sportovní halou a zoologickou zahradou a na lince 55 mezi železniční stanicí a Štěrkovištěm v Otrokovicích. Na lince 34 k zoologické zahradě bude jezdit 1. května souprava modrého historického autobusu Škoda 706 RTO s modrou vlečkou Karosa B 40. Za den pojede v hodinovém intervalu sedm spojů.

V sobotu 8. května bude jezdit na stejné lince a podle stejného jízdního řádu červeno-krémový historický autobus ŠM 11. O týden dříve vyjede na lince 55. „Během dne bude vypraveno sedm spojů s odjezdy od železniční stanice vždy v celou hodinu od 10:00 do 16:00 . Historický autobus nebude zajíždět do Kvítkovic ani na zastávky Senior a Moravní. O týden později, v sobotu 8. května, se budou moci obyvatelé a návštěvníci Otrokovic povozit na stejné lince a podle stejného jízdního řádu modrým autobusem Škoda 706 RTO,“ doplnil Cekota.

Jízdní řády historických jízd zveřejní DSZO před akcí na všech zastávkách, na kterých budou vozy zastavovat. Dopravce upozorňuje, že při cestování v MHD včetně historických vozidel je nadále nezbytné použití ochranných respirátorů.

Reklama

Doporučované