Hlavní obsah

Ve Zlíně se zdraží na třech parkovištích parkovné, přibudou placené zóny

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Více zaplatí řidiči využívající parkoviště nad tržnicí, v Gahurově ulici a u divadla. Nově se také bude platit parkovné na náměstí T. G. Masaryka, v ulicích Lorencova, Lešetín a na třídě T. Bati v centru města.

Článek

Zatímco nyní se nad tržnicí a v Gahurově ulici za první hodinu parkování neplatí, nově bude první půlhodina zpoplatněna pěti korunami a druhá deseti korunami. U divadla se místo deseti korun za prvních 30 minut bude platit 20 korun, za druhou půlhodinu 40 korun, nyní je to 30 korun. Za další hodinu to bude 80 korun, dosud to bylo 50 a 60 korun.

O několik korun se změní sazby na místech, kde se mohou využívat parkovací automaty. V nově zpoplatněných zónách v Lorencově ulici a Lešetíně se bude platit za 30 minut šest korun, do hodiny 12 korun a za další dvě hodiny 24 korun. Na náměstí TGM vyjde první půlhodina na šest korun, za tři hodiny to bude 12 korun. Na třídě T. Bati bude sazba vyšší, do půl hodiny 12 korun, do hodiny 24 korun a další dvě hodiny 36 korun. Stejná výše bude od listopadu platit i v ulici Zarámí. Na Sadové se zvýší cena za první půlhodinu z 20 na 30 korun, hodina bude stát stejně, a to 60 korun, další hodina 84 korun, nyní je to 80 korun.

„Úpravy vycházejí z potřeb logiky parkování mobilní aplikace MPLA, nově lze ve městě platit za parkování mobilním telefonem. Druhým aspektem pro změnu sazeb byla obsazenost parkovišť a parkovacích míst. Některé sazby parkovného doznaly změn tak, aby lépe reflektovaly skutečnou hodnotu možnosti parkování v centrální části města a ekonomicky motivovaly uživatele k využití jiných forem městské dopravy. Tedy, kde byla poptávka po parkování vysoká, došlo k mírnému navýšení ceny. Stále je zvýhodněno krátkodobé parkování,“ uvedl mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Reklama

Související témata:

Doporučované