Hlavní obsah

Venkovní výstava připomene tři desítky let kultury v Česku

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Tři desítky let kultury v České republice připomene fotografická výstava, kterou si budou moci lidé prohlédnout od úterý v ulici Na Příkopě.

Článek

Připravila ji agentura pořádající koncerty, výstavy a další kulturní a společenské akce, a připomene třeba koncerty Depeche mode, Pražský výběr s Frankem Zappou, první konání Rock For People, výstavy v Národní galerii nebo film Kolja, který po dlouhé době získal pro tuzemskou kinematografii sošku Oscara.

Výstava, do níž snímky ze svého archivu přispěla Česká tisková kancelář, vznikla i jako reakce na dlouhé období zavřených koncertních sálů, klubů, výstav, divadel, kin, zrušených festivalů, koncertních turné a společenských akcí. Potrvá do 24. května.

Výstavu připravila společnost JVS GROUP spolu s Asociací promotérů a producentů APPOK, a obsahuje tak hlavně koncertní, výstavní, klubové a festivalové události, které jim jsou nejbližší. Výstava je součástí apelu na vládu ČR, ve kterém asociace APPOK prosí vládu o zveřejnění jasných podmínek, za kterých se lidé pracující v kultuře mohou vrátit zpět ke svému řemeslu.

Reklama

Doporučované