Hlavní obsah

Většina Čechů chce podporovat domácí firmy, do hospod se ale nepohrnou

Foto: Getty Images

Ilustrační fotografie.

Reklama

Češi vnímají tvrdé dopady vládních opatření na domácí podnikatele. Z aktuálního bleskového průzkumu společnosti Bohemia Sekt vyplynulo, že 80 procent jich chce podporovat české firmy.

Článek

Téměř polovina oslovených Čechů uvedla, že bude preferovat potraviny a nápoje od domácích výrobců. O něco více než čtvrtina jich pak plánuje strávit v tuzemsku dovolenou.

Mezi odvětví, která zásadně postihl nouzový stav, patří gastronomie. Přesto jen deset procent dotázaných odpovědělo, že častěji navštíví restauraci nebo bar, který byl během pandemie uzavřen.

Problémy by mohly provozovatele provázet dál, pokud budou trvat bezpečnostní opatření. Až 66 procent lidí se totiž gastronomickým provozovnám vyhne v případě, že budou muset dodržovat povinné rozestupy.

„Gastronomie, v níž máme mnoho partnerů, zažívá těžké časy. Budeme se proto podílet na znovunastartování jejich byznysu tak, aby se lidé mohli v budoucnu do své oblíbené restaurace vracet,“ říká marketingový ředitel společnosti Bohemia Sekt Martin Fousek.

Reklama

Doporučované