Hlavní obsah

Video: Hřbitov se propadl do moře. Přes 200 rakví skončilo ve vodě

Bez komentáře: Sesuv půdy v severoitalském letovisku Camogli strhl do moře desítky rakví z místního hřbitova.Video: AP

 

Reklama

Sesuv půdy v severoitalském letovisku Camogli strhl do moře stovky rakví z místního hřbitova. O morbidním výjevu, kdy řada schránek s ostatky zemřelých plula na hladině, informoval list La Repubblica.

Článek

Hřbitov byl postaven před více než sto lety na skalnatém útesu nad mořem. V sobotu několik dělníků, kteří pracovali na renovaci hřbitova, ucítili, že se půda začala pohybovat, a včas se dostali do bezpečí. Přivolali hasiče, kteří prověřili statiku okolních domů a začali s vyprošťováním rakví. V pondělí ale došlo k sesuvu půdy a do vody se zřítila část hřbitova s kolumbáriem, kde byly uloženy urny s popelem zemřelých, dodává list La Repubblica.

Hřbitov v ligurském Camogli nedaleko Janova patří díky své poloze na vrcholu kolmého útesu k obzvláště sugestivním místům, neboť nabízí dechberoucí výhledy. I lidé, kteří v obci nežijí, se snaží získat povolení, aby zde mohli pochovat své blízké. Hasiči mají nyní plné ruce práce s vyzvedáváním ostatků. Okolo místa byla natažena síť, aby se zabránilo odplutí rakví na širé moře.

Spolu s hasiči pracují na záchraně zbytku hřbitova i geologové, kteří zjišťují, jestli by mohlo dojít k dalšímu sesuvu půdy.

Podobný případ se odehrál na podzim v nedaleké Francii, připomíná agentura APA. Sesuv půdy, který způsobily vydatné lijáky, v říjnu strhl do vln hřbitov nedaleko hranic s Itálií. Několik těl zemřelých pak proud odnášel směrem do italské Ligurie.

Místní prokuratura už zahájila vyšetřování příčiny kolapsu. Nikdo prozatím nebyl obviněn.

Reklama

Doporučované