Hlavní obsah

Video: Instruktorka aerobiku nevědomky natočila začátek převratu v Barmě

Bez komentáře: Instruktorka během cvičení nevědomky natočila počátek převratu v Barmě.Video: facebook/Khing Hnin Wai

 

Reklama

Na unikátních záběrech z hlavního města Neipyijto natáčí cvičitelka Khing Hnin Wai před barmským parlamentem svoji sestavu. V pozadí se mezitím ke komplexu vládních budov blíží konvoj vojenských vozidel.

Článek

Jak je v úvodním videu vidět, instruktorka zřejmě neví, co se za ní děje, a pokračuje ve své sestavě. Mezitím se k vojenským zátarasům přibližují další a další auta, která jsou okamžitě vpuštěna a zamíří k parlamentu.

Záběry se ihned staly hitem na sociálních sítích a z neznámé cvičitelky je celosvětová hvězda, která nevědomky zachytila první okamžiky dramatického převratu.

O pravosti videa se ihned strhla diskuse. Zda je autentické, se Seznam Zprávy snažily ověřit. V úterý ráno Khing Hnin Wai zveřejnila, že na stejném místě už točí přes 11 měsíců své taneční sestavy, a záběry z převratu jsou tudíž skutečné, informuje například britský The Guardian.

Uživatelé Redditu už cvičitelku ve Photoshopu upravili a umístili do dalších historických okamžiků, včetně zkázy vzducholodi Hindenburg nebo nedávného útoku na americký Kapitol, dodává britský deník.

Barmská armáda v pondělí vyhlásila v zemi výjimečný stav poté, co zadržela šéfku vlády Do Aun Schan Su Ťij, prezidenta Win Myina a některé další politiky. Vedení Barmy se ujal vrchní velitel armády Min Aun Hlain.

Armáda své kroky zdůvodnila podvody při loňských listopadových volbách, v nichž podle oficiálních výsledků vyhrála vládní strana Su Ťij.

Reklama

Doporučované