Hlavní obsah

VIDEO: Neskutečná jízda. Takhle vypadá sjezd Pražských schodů z pohledu závodníka

Podívejte se, jak vypadá závod Pražské schody z pohledu jezdce. (Záběry z kola Filipa Adela).Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pětadvacátý ročník exhibičního závodu Pražské schody vyhrál Španěl David Valero. Mezi ženami kralovala Jolanda Neffová.

Článek

Pražské podhradí ovládne vždy jeden den v květnu světová bikerská špička. Letošní 25. ročník exhibičního závodu Pražské schody se měl nést ve znamení souboje olympijských medailistů - Nino Schurtera, Jaroslava Kulhavého a Carlose Colomy.

Nikdo z nich ale do boje o prvenství nakonec nezasáhl. Vítězi nedělního Světového poháru v Novém městě na Moravě Schurterovi spadl ve druhém kole řetěz a po zbytek závodu hlavně bavil fanoušky. Kulhavý se od začátku propadal pořadím a vzdal se hned po prvním kole. To 36letý Španěl Coloma bojoval až do konce a skončil těsně pod stupni vítězů čtvrtý.

Vyhrál jeho krajan David Valero, který v posledním stoupání nastoupil po do té doby vedoucím Švýcarovi Fabianu Gigerovi. Třetí dojel Polák Bartłomiej Wawak. Nejlepší z Čechů Matouš Ulman obsadil páté místo.

„České publikum mě nadchlo, slyšel jsem o originálním pražském závodu hodně, ale netušil jsem, kolik lidí tady bikům fandí. V posledním kole mi zbylo více sil než Fabianovi a Bartekovi a odvážím si domů největší pohár,” okomentoval svůj triumf Valero.

Mezi ženami se podle předpokladů odehrál souboj mezi vítězkou Světového poháru v Novém městě na Moravě Jolandou Neffovou a dvojnásobnou olympijskou medailistkou Majou Włoszczowskou. Neffová se sice radovala předčasně už v prostoru startu, zvládla ale udržet náskok před Włoszczowskou až do cíle u Hradčanského náměstí a ovládla 25. ročník Pražských schodů.

Reklama

Související témata:
Pražské schody

Doporučované