Hlavní obsah

Video. Řidič prchající před hlídkou způsobil na Olomoucku pět nehod

Foto: Policie ČR

Konec zběsilé honičky.

Reklama

Pět dopravních nehod a škodu přesahující půl milionu korun způsobil pětatřicetiletý řidič, kterého několik kilometrů pronásledovala policejní hlídka na Olomoucku.

Článek

Čtyři nehody se staly v Olomouci, při poslední páté havárii se srazil s protijedoucím vozem mezi obcemi Těšetice a Rataje. „Při této nehodě byli zraněni řidiči obou vozidel,“ řekl policejní mluvčí Libor Hejtman. Důvody chování řidiče, který nebyl opilý ani pod vlivem drog, policisté zjišťují. Dosud ho z ničeho neobvinili.

Všechny nehody se odehrály v pondělí mezi 12:35 až 14:00. Policisté odhadli celkovou škodu na 550 000 korun, z toho nehodu u Těšetic na 355 000 korun.

Důvod chování a jednání řidiče policisté zjišťují. „V dané věci probíhá zajišťování a vyhodnocování důkazů, svědeckých výpovědí. Právní kvalifikace bude stanovena až na základě zajištěných důkazů a dokumentace. Do této chvíle řidič obviněn nebyl,“ dodal mluvčí.

Muže v osobním autě, který svou nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní řidiče, začali policisté pronásledovat. Od křižovatky ulic Brněnská a Hraniční v Olomouci policistům ještě minimálně 15 kilometrů ujížděl směrem na Hněvotín po D46 a dále přes obec Topolany směrem na Rataje. Řidič křižoval při své jízdě silnici a vytlačoval z ní protijedoucí řidiče, kteří mu uhýbali až ke krajnici. Mezi obcemi Těšetice a Rataje dostal s vozem smyk a narazil v plné rychlosti do protijedoucího auta. Řidiče poté ozbrojení policisté vytáhli z auta a zadrželi.

Oba vozy zůstaly po nehodě zdemolované, oba řidiči se při nehodě zranili. Mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa řekl, že z místa záchranáři odvezli do fakultní nemocnice na oddělení urgentního příjmu dva zraněné s lehkým až středně závažným poraněním.

Reklama

Doporučované