Hlavní obsah

Video: S nožem útočí na ženy. Policie hledá dívku, kterou si vyhlédl jako oběť

Kamery zachytily mladou ženu, kterou si agresor vyhlédl jako oběť. Nyní ji kvůli svědectví hledá policie.Video: Policie ČR

 

Reklama

Policisté v souvislosti s pátráním po muži, který v noci na neděli 7. června zaútočil nožem na tři dívky v Praze, hledají ženu, kterou si podezřelý vyhlédl jako oběť na metru Háje.

Článek

Muž na ni ale nezaútočil, protože se při východu z metra přidala ke skupině mužů, kteří na ni čekali. Totožnost útočníka policisté stále neznají, proto potřebují vyslechnout i uvedenou svědkyni. Pokud se žena pozná na kamerovém záznamu, který zveřejnili na webu, má se ozvat na tísňovou linku 158.

Podle kamerového záznamu je svědkyni zhruba 30 let a má odbarvené blond vlasy. Na sobě měla zelené triko, tmavé kalhoty a tmavou mikinu. V jedné ruce držela telefon, v druhé pivo.

Na lince 158 mají kontaktovat policisty i lidé, kteří na zveřejněných záběrech poznají podezřelého. Je mu kolem 40 let a měří zhruba 170 centimetrů. Na sobě měl tmavě modré riflové kalhoty, černou bundu do pasu, kšiltovku značky Nike a bílou roušku na obličeji. „Znatelně vrávorá na jednu nohu. Lidé se ho sami nemají zkoušet zadržet, s velkou pravděpodobností je totiž ozbrojen,“ uvedla policejní mluvčí Hana Křížová.

Podle kriminalistů se hledaný pohybuje po celé Praze. Oběť útoku sleduje, a když poblíž nejsou lidé, zaútočí. Kriminalisté zatím nevědí, jestli je jeho motiv loupežný či sexuální.

Toto video zachytilo útok v Letňanech, po němž agresor odjel metrem.Video: Policie ČR

Případy série brutálních útoků na mladé ženy policie vyšetřuje od neděle 7. června. První se stal v sobotu kolem 21:30 v Letňanech, kdy muž zaútočil na ženu na autobusovém nástupišti, žena se mu vysmekla a utekla k nástupišti metra. Po tomto incidentu sedl útočník do metra a odjel na Opatov, kde kolem 23:30 zaútočil poblíž koleje Blanice na další ženu. „Chytil ji kolem krku do takzvané kravaty, povalil ji na zem, přičemž jí vyrazil telefon, zaklekl ji a začal škrtit. V druhé ruce držel nůž, který jí přiložil ke krku,“ popsala útok policie. Muž se zalekl projíždějícího auta a utekl. O hodinu později zaútočil o 300 metrů dál potřetí. V ulici Jana Růžičky přistoupil k ženě, chytil ji za krk a na pokusy ženy o obranu reagoval úderem pěstí do obličeje a povalením na zem. Útočník utekl, když na něj zakřičel kolemjdoucí muž.

Následně policisté podle mluvčí zjistili, že před útoky na Opatově si muž vyhlédl jinou oběť, než na kterou později zaútočil. Byla jí žena na Hájích, která se následně přidala ke skupině svých přátel, čímž podezřelému překazila plán.

Reklama

Doporučované