Hlavní obsah

Video: V Kanadě je takové horko, že i medvědi vyrazili do bazénu

Bez komentáře: Nebezpečné horko netrápí v Kanadě jen lidi, ale i zvířata. V Britské Kolumbii byl jeden majitel domu nemile překvapen návštěvníky svého bazénu.Video: twitter/Lyle Jeffrey

 

Reklama

Intenzivní a extrémní vedra sužují už několik dnů Kanadu a severozápad USA. Na mnoha místech naměřili meteorologové teploty přes 46 stupňů Celsia. Nebezpečné horko netrápí jen lidi, ale i tamní zvířata.

Článek

V Britské Kolumbii byl tak majitel domu nemile překvapen tím, kdo se přišel vykoupat do jeho bazénu.

Jak je vidět v úvodním videu, medvědice mu tam přivedla mláďata, aby se na návštěvě osvěžila. Po koupání se rodinka vrátila zpět do volné přírody.

Extrémní vlna veder má zřejmě na svědomí i vyšší počet úmrtí v Britské Kolumbii. V rozmezí od pátku do pondělí totiž v této kanadské provincii zemřelo nejméně 233 lidí, což je asi o 100 úmrtí více, než kolik činí běžný čtyřdenní průměr země.

Úřady v postižených oblastech nadále vybízejí občany, aby pracovali z domova. Zároveň doporučily dostatečně pít a vyhýbat se přílišné námaze. Města v postižených oblastech upozorňují na to, kde obyvatelé najdou bazény a jiná místa sloužící k ochlazení.

Reklama

Související témata:

Doporučované