Hlavní obsah

Vila Radovana Krejčíře chátrá. Místo potenciálních kupců se v ní prochází zloději

Dům uprchlíka Radovana Krejčíře chátrá. Už potřetí půjde do dražby.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Exekutoři snižují cenu vily Radovana Krejčíře. Do dražby půjde už potřetí.

Článek

Ukradené bezpečnostní kamery a stejně tak ukradená střešní krytina ze zahradního altánku. To je jen několik na první pohled viditelných stop po zlodějích, kteří navštívili slavnou vilu uprchlíka Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy.

Exekutoři se ji v úterý pokusí napotřetí prodat. Vyvolávací cena bude čtyřicet osm milionů korun. Jenže další miliony si musí případný zájemce připravit na nutné opravy domu. Ačkoliv zpovzdálí působí, jako by ho Krejčíř opustil včera, bližší pohled už tak příznivý není.

Vstupní dveře z ulice do chodby k domu a garážím jsou vylomené a zámky zničené. Dveře už se ani nikdo nepokouší opravit. Jen na nich a na dalších vstupech do objektu přibyly cedule varující případné návštěvníky. To je vše. Dům nikdo nehlídá.

Případné minimální nutné opravy domu, aby byl obyvatelný, odhadli znalci na šest milionů korun. Zmiňují to v posudku, který připravili pro exekutory a který celý dům i s příslušenstvím ohodnotil na devadesát sedm milionů. Jenže posudek vznikl už před několika lety a částka nutná na opravy tak mohla výrazně vzrůst.

Cena padá dolů

Poprvé chtěli exekutoři vilu prodat loni v září za dvě třetiny odhadní ceny, konkrétně za šedesát pět milionů korun. Jenže do dražby se žádný zájemce nepřihlásil. Podruhé to chtěli exekutoři zkusit letos v dubnu. Vyvolávací cenu snížili na čtyřicet osm milionů. Dražbu ale nakonec odvolali, protože ji soudně napadla Krejčířova manželka.

Jestli se třetí pokus tentokrát uskuteční a jestli se přihlásí nějaký zájemce, to nejspíš bude jasné až v úterý v jedenáct hodin dopoledne. To je čas, kdy má dražba vily začít.

Radovan Krejčíř si odpykává v Jihoafrické republice pětatřicetiletý trest za vraždu a a obchod s drogami. Tamní soud letos souhlasil s možným vydáním Krejčíře do České republiky. Tady je odsouzen k patnáctiletému trestu. Nejspíš by si ale v Česku musel odpykat i ten jihoafrický. Konečné slovo v jeho vydání bude mít jihoafrický ministr spravedlnosti.

Reklama

Doporučované