Hlavní obsah

Vinobraní na Grébovce se bude konat v omezené podobě

Foto: Shutterstock.com

„Ilustrační foto.“

Reklama

Vinobraní na pražské Grébovce, které pořádá Praha 2, se letos uskuteční v omezené podobě jako vinařské trhy. Důvodem je pandemie koronaviru.

Článek

Trhy se budou konat v pátek 17. září na náměstí Míru a v sobotu 18. září v Havlíčkových sadech v horní části parku. Vstup na trhy bude zdarma. Loni se akce kvůli covidu-19 nekonala. Dnes to novinářům sdělila starostka druhé městské části Jana Černochová (ODS).

Návštěvníci 14. ročníku akce se mohou těšit na nabídku burčáku a vín z celé republiky, a to včetně vín z vinice Grébovka v Havlíčkových sadech. Vinné nápoje si budou lidé moci zakoupit v pátek a v sobotu od 12:00 do 20:00. O kulturní vyžití se postará cimbálová muzika Limbora, která bude hrát po oba dny vinobraní. K vidění budou ukázky lidových řemesel. Za ochutnávkou vín mohou lidé přijít v sobotu k umělé jeskyni grottě, kde kromě vinařů najdou i stánek se sýry. Program akce je na webu vinobraninagrebovce.cz.

Kvůli protipandemickým opatřením bude u stánků k dispozici dezinfekce. Prodávající budou muset svou bezinfekčnost prokázat testem na koronavirus nebo prodělaným očkováním. Jednotlivé stánky budou rozmístěné s nejméně dvoumetrovými odstupy.

Vinobraní na Grébovce, které bylo v uplynulých letech vždy dvoudenní, každoročně navštíví až 30.000 návštěvníků.

Na vinici v Havlíčkových sadech se pěstuje osm odrůd vína a z tamních hroznů se ročně vylisuje zhruba 9000 až 10.000 litrů vína.

Reklama

Doporučované