Hlavní obsah

Vlak do Bratislavy se ve Vídni srazil s náklaďákem, 16 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Srážka vlaku s náklaďákem si vyžádala 16 zraněných.Video: Šimon Trantina

 

Šestnáct zraněných si dnes vyžádala srážka nákladního vozu s osobním vlakem na nechráněném přejezdu na severovýchodě Vídně. Vlak mířil z rakouské metropole do Bratislavy, informovala agentura APA. Zranění tří lidí jsou vážná, jedním z nich je řidič kamionu, dalším strojvedoucí a třetí vážně zraněnou jedna z cestujících. V ohrožení života ale není nikdo z nich.

Článek

Nákladní vůz a regionální vlak se srazily krátce před 11:00 na nechráněném železničním přejezdu ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Přední část vlakové soupravy přitom vykolejila a zůstala viset ve vzduchu.

„Museli jsme strojvedoucího vyprostit pomocí výsuvného žebříku,“ uvedl mluvčí hasičů Gerald Schimpf. Také řidiče kamionu museli z kabiny vyprošťovat.

Příčina nehody zatím není jasná. Trasa mezi stanicemi Aspern Nord a Raasdorf bude kvůli odstraňování následků nehody uzavřená až do pátečního odpoledne, uvedly rakouské dráhy ÖBB na Twitteru. Vlaky do slovenské metropole budou do té doby jezdit po jiné trase.

Doporučované